Direct naar de inhoud.

Succesvolle impact dag Sport & Bewegen

Meten is Weten en Volg je Gevoel

Twee begrippen die haaks op elkaar kunnen staan en tegelijkertijd ook enorm aanvullend kunnen werken.

Als Hart4Onderzoek streven wij ernaar om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken. Graag willen we dat de resultaten uit dit onderzoek zo snel mogelijk praktisch toepasbaar te maken zijn zodat onze doelgroep zo snel mogelijk hiermee aan de slag kan. 

Tijdens onze allereerste impact dag 18 maart werd duidelijk dat er nog veel vragen onder de doelgroep leeft als het gaat om “Hoe optimaal te sporten en bewegen“.  Denk o.a. aan: Waar ligt de uitdaging maar ook de grens met mijn specifieke hartaandoening? Wat levert mij leefkwaliteit of kan mogelijk schade aan het hart brengen? De kennis en wetenschap hieromtrent is beperkt, evenals een uniforme aanpak vanuit het zorg landschap. 

Als Hart4Onderzoek zijn we trots dat deze dag voor de aanwezigen door de inzichten van Cardioloog Harald Jorstad, de interactieve College Tour o.l.v. verpleegkundig onderzoekster Marjolein Snaterse en ervaringsdeskundige Jetske Kalwij meer duidelijkheid heeft gegeven in hoe men hier voor zichzelf een keus in kan maken, antwoorden op kan krijgen en zelfs al eerste stappen naar de individuele beweegwensen kan zetten. 

Tevens zijn we enorm verheugd het kwalitatieve deel van het onderzoek *BeweegAngst bij Congenitale Hartpatiënten, uitgevoerd door een junior onderzoeker te kunnen financieren. Hierbij wordt de doelgroep d.m.v. focusgroep gesprekken en interviews actief betrokken en zullen we de eerste resultaten met de doelgroep delen. 

Het fondsen werven en vervolgens financieren van onderzoek met belangrijke thema’s voor de doelgroep is onze corebusiness. Deze impactdag heeft echter ook duidelijk gemaakt dat ervaring en kennis uitwisselen vanuit diverse perspectieven (patiënt, naaste, diverse zorgverleners) enorm waardevol is. Wij willen dan ook graag in de toekomst bekijken hoe we dit soort dagen met relevant onderzoek kunnen blijven combineren. We zijn ervan overtuigd dat we d.m.v. patiëntgestuurd onderzoek / participatie de zorg en de brug naar onderzoek relevanter kunnen maken en daar was deze dag een prachtig voorbeeld van. 

 * Gezamenlijk initiatief Erasmus MC en Amsterdam UMC

Klik voor expertise centra rondom sport cardiologie door naar de Nederlandse Sport Cardiologie kaart

Draag jij de stichting een warm hart toe en wil jij een geldbedrag doneren, klik dan hier