Direct naar de inhoud.

Job fietst voor het goede doel

Ik ben Job Wijker, 25 jaar oud. Ik woon in Heiloo en werk in Zaandam als procestechnoloog bij Primus Wafer Paper in Oostzaan.

Ik ben geboren met een hartaandoening, waarvoor ik al drie keer een openhartoperatie heb ondergaan. Hierdoor heb ik me nooit uit het veld laten slaan, gesteund door mijn familie. Met een positieve instelling is sporten geen belemmering!

Nadat ik stopte met hockey, ben ik me meer gaan interesseren voor het fietsen; wielrennen, mountainbiken en op het strand.

Na vele jaren wedstrijden/evenementen te hebben gefietst (alleen is maar alleen) vond ik het er de tijd voor mij aan te sluiten bij een wielervereniging. Sinds eind 2018 ben ik lid van Alcmaria Victrix.
Ik rij regelmatig met de dames op zondag en pak hier en daar een training mee.

Wedstrijden en evenementen rij ik nog steeds voor mezelf. Tevens vind ik strandfietsen en mountainbiken ook leuk en doe ik graag mee met jaarlijkse wedstrijden/evenementen.
Mijn focus ligt momenteel op grote evenementen, rondes en fietsvakanties. Zo heb vorig jaar zomervakantie bikepack vakantie gedaan door Noord-Macedoniƫ.

Afgelopen zomer fietste ik voor de Hartstichting naar Parijs en Berlijn en werd ik door vrienden gesponsord. Dit Cycle evenement trok 100 wielrenners aan wat een enorme steun is voor alle hartpatiƫnten.

Zelf ben ik ambassadeur van en vrijwilliger bij stichting Hart4onderzoek. Een deel van deze Hartstichting sponsoring, doneerde ik E 950,- ten gunste van Hart4onderzoek.