Direct naar de inhoud.

Donatie uitgereikt aan Junior Onderzoeker naar hypertrofische cardiomyopathie (HCM)

Olga Papazisi, junior onderzoekster werkzaam bij de afdeling fysiologie aan het Amsterdam UMC – lokatie VUmc ontving 9 april j.l. een donatie van E 2.750,00.

Hoewel hypertrofische cardiomyopathie (HCM) de meest voorkomende genetische hartaandoening is en de meest voorkomende oorzaak van plotse dood bij jonge mensen, is er een grote lacune in kennis over de mechanismen van de ziekte.
De motivatie voor deze studie is om de mechanismen van patiƫnten met HCM te begrijpen. We zetten een retrospectief onderzoek op bestaande uit 33 patiƫnten met asymmetrische hypertrofie, gediagnosticeerd met hypertrofische cardiomyopathie. De hartspiermechanica zal worden geanalyseerd met behulp van cardiale Magnetic Resonance Imaging (cMRI). Deze resultaten worden vergeleken met een groep van 22 gezonde controles.
Binnen 6 maanden verwachten we met de eerste metingen en analyse van de resultaten te voltooien. We hopen dat deze studie inzicht zal geven in het myocardiale gedrag en de pathofysiologie van hypertrofische cardiomyopathie.

Bekijk voor een uitgebreide uitleg haar filmpje