Maak je hard voor je hart!

 

Nieuws archief 01-05-2017

Hart4Onderzoek bestaat uit een drietal gepassioneerde vrouwen, dat mag duidelijk zijn. Maar hoe leuk en mooi we ook denken te zijn en ons doen voorkomen; we zijn nog (niet altijd even zichtbaar) ziek.

Soms ook ‘zwak en misselijk’, niet van een ongeplande zwangerschap maar van een irritant verstoord hartritme. Alle drie kennen we de symptomen van duizeligheid, wegrakingen of een versneld hartfrequentie: alsof je non-stop een voetbalwedstrijd voor de landstitel speelt. Jammer dat laatstgenoemde aan ons geliefde AJAX voorbijgaat, maar ook dat, even terzijde.

Terug naar de kern van Hart4Onderzoek, de brandstof waar wij op leven en voortdraven: alles voor het hart en de wens om onderzoek(ers) en patiënten nader tot elkaar te brengen. ‘Maak je hard voor je hart,’ wij spreken deze woorden niet uit maar voelen en beleven ze in iedere vezel van ons manke lijf. Samen, met elkaar. Onze ziekte als gemeenschappelijke deler verbindt ons maar maakt ook dat wij samen tot interessante ideeën komen.

Zo zaten wij een paar weken geleden in de kamer van onze ambassadeur Dr. Sara-Joan Pinto en mijmerden hardop: ‘we willen een app a la Tinder, waar de onderzoeker al swipend in contact kan komen met patiënten en andersom.’ Sara-Joan glimlachte. Ze keek geamuseerd toe en tot onze verbazing vond ze ons niet gek, hysterisch of enigszins baldadig maar begreep zij als onderzoeker meteen de intentie en meerwaarde van ons idee. Zij was op slag verliefd.

 

En wij zijn ook verliefd! Op Nick Sieraad, Wessel Jongkind, Imca Pape en Kimmy Raven.

Vier enthousiaste 2e jaars bachelor studenten van de opleiding Medische Informatiekunde (MIK) aan de UvA. Deze vier toppers gaan in het kader van hun real life stage opdracht ons app idee tot een proof of concept maken. En zo breidt onze gekte zich als een epidemie uit dat zelfs ook anderen geïnfecteerd raken. Samen met Nick, Wessel, Imca en Kimmy hebben we goud in handen en kunnen we met een gerust hart vertellen: ‘Dit is wie wij zijn, en dit is wat wij doen. Wij geloven in onszelf en in het onderzoek wat om ons heen wordt uitgevoerd.’ De gebalde vuist maken we samen, niet alleen met patiënten, onderzoekers en artsen maar ook met deze studenten, de helden van de toekomst!

Stichting Hart4Onderzoek

IBAN: NL68 RBRB 0955 3541 37

K.v.K. nr: 68310862

RSIN / fiscaal nummer: 857386219

info@hart4onderzoek.nl